Hömpsäilimme tänään targetin eli kosketusalustan kanssa. Meidän target on pieni ja muovinen Tiimarista ostettu askartelualusta. En ostanut sitä koirankoulutusvempeleeksi vaan tosiaan askarteluun, mutta se on mainion kokoinen ja lisäksi omistan kaksi samanlaista, joten toinen liikeni tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Minulla ei myöskään ole aietta häivyttää alustaa käytöstä, kuten tapana on, ja tällöin "kiinteä" läpyskä sopii meille.

Loltsin kanssa target-harjoitusten päämäärä on lähinnä pitää hauskaa. Haluan möyhiä koiran erilaisia käytöksiä ja kenties hyödyntää opittua nenätyöskentelyssä (sovellettu esine-etsintä olisi hyvää vaihtelua jäljestykseen). Yhden treenikerran jälkeen Loltsi läimii alustaa Pienen Koiran Isolla Tempolla - myös silloin, kun alusta nojaa vasten seinää tai on nostettu portaalle.

Paavosta yritän kaivaa oma-aloitteisuutta ja keskittymiskykyä. Se kuumuu makupaloista siinä missä moni koira patukasta tai nartsasta. Piirre tuo oman mausteensa koulutussessioihin. Ensimmäinen treenisessio tuotti kaikkea muuta kuin targetiin kohdistuvia käytöksiä, joten vahvistin sitä mitä tuli. Nähtävästi harjoittelemme nyt sitten temppua nimeltä "potuttaako?"...