Olen viimeiset puoli vuotta tehnyt vaivihkaista ja osittain tietoista pesäeroa aikaisempaan, melko aktiiviseen koiraharrastukseen. Vaivaudun Villakoirafoorumille harvoin enkä ole päätynyt uuden kotikaupungin kaverikoiratoimintaan. Jälkimmäistä yritin, mutta totesin homman lopulta turhan hankalaksi. Ne harvat vierailut, joita tavoittelemani ryhmä on pk-seutulaistumiseni aikana käsittääkseni tehnyt, on vierailtu hankalan matkan päässä. Minusta olisi ollut epäreilua viettää ensin päivä koulussa, juosta pää kolmantena jalkana kotiin, napata kainaloon vain toinen koirista ja viettää kolme lisätuntia toisaalla.  Kaverikoirailu jatkunee, jahka jonain päivänä löydän yksinäiselle yrjölle seuraneidin vierailujen ajaksi ja muutan lähemmäs jotakin ryhmää. Aikajänne tuntematon. Tällä haavaa rahatilanne ei salli myöskään yksityisten koirakoulujen touhukursseja eikä kummastakaan mupesta ole esimerkiksi agilityyn, kun toinen on siihen sopimattomaksi todettu ja toinen rikkoisi koheltaessaan itsensä. Paavolla kun on tosiaan vain yksi täysin kunnollinen jalka. 

Enkä jaksaisi oikein supervauhkoja koiraihmisiäkään. :D Minua ei kiinnosta kehänlaitadraama, kasvattajavalintojen mukaan leiriytyminen, koirien esineellistäminen tai epäeettinen ulkomuotojalostus. Onnistuin juuri kuulostamaan katkeralta, aikaisin vanhentuneelta ämmältä, joka typistää koiraharrastuksen sen varjopuoliin. Olen vain niin epäsosiaalinen lurjus, että viihdyn paremmin koirieni kanssa keskellä metsää kuuntelemassa sammalen huminaa kuin messuhallissa pelkäämässä yliryhdikkään koiran olkavarsien humpsahtamista sä'än yli kehään. Lällälällälieru, oon erilainen! :D 

Paavolle pitäisi opettaa temppuja - tai paremmin: tahtoisin sen oppivan niitä. Olen pitkin iltaa miettinyt, miten kummassa saan sitä motivoitua. Ongelmahan ei ole moottorin puutteessa, vaan siinä, että jätkältä lipeää mopo käsistä jo siinä vaiheessa, kun se tajuaa minun ajattelevankin ruokaa. Se kuumenee jopa omista ruokanappuloistaan. Samanaikaisesti se on "tuuli latvaa heiluttaa" -tyyppinen tapaus... Ehkä. Me. Vielä.